LIPANY: Dni mesta spoja kultúru, históriu a náboženstvo

04.09.2013 Sabinov

Lipany 4. septembra (TASR) - Mesto Lipany v okrese Sabinov bude od štvrtka (5.9.) do nedele (8.9.) dejiskom osláv dní mesta. Súčasťou programu nie je len kultúra, ale aj farská slávnosť pri príležitosti 500. výročia prestavby Kostola sv. Martina.
„Štvrtkový program sa začína v mestskej galérii workshopom s názvom Budúcnosť nášho vidieka. Piatok bude venovaný Združeniu obcí hornej Torysy a programu pri príležitosti 10. výročia jeho vzniku. Víkend sa bude niesť v znamení farskej slávnosti, kde je okrem omší pripravený aj koncert žiakov a učiteľov Základnej umeleckej školy v Lipanoch či sobotná nočná prehliadka Kostola sv. Martina,“ povedal primátor mesta Lipany Eduard Vokál.
Ďalej uviedol, že v nedeľu bude v mestskej galérii otvorená aj putovná výstava Biblia na cestách. O 14.30 h prejde mestom slávnostný sprievod, o 15.00 h sa začne ceremoniál pri príležitosti 110. výročia Dobrovoľného hasičského zboru v Lipanoch. Po tomto programe otvoria kultúrne pásmo, ktorého hosťom bude aj Ander z Košíc či folklórny súbor Karpaťanin.
Súčasťou štvordňových osláv dní mesta je aj bohatý sprievodný program s trhom remesiel, farmárskym trhom, predajnými stánkami a atrakciami pre deti.
 

Vyberte región